Skip to content
2.-Teie-IL,-bane
Teie Idrettspark - et banebrytende miljøprosjekt

ScanTurf er stolte over å presentere Teie IF 1 og Teie IF 2.

Teie IF Fotball tok et bevisst miljøvalg da de skulle renovere idrettsparken sin. Valget falt på ScanTurf og vårt PureField Classic HD (Teie 1) og PureField Ultra HD (Teie 2) med innfyll av sand og knuste olivenkjerner.

Olivensten er et naturprodukt og har høyere egenvekt enn gummigranulat. Det forsvinner i svært liten grad bort fra spilleflaten og det som evnt. forsvinner forurenser ikke. Dette er en god og samfunnsnyttig løsning til glede for fotballspillere, publikum og ikke minst miljøet.

Under gresset ligger en helstøpt PAD bestående av resirkulerte komponenter fra den gamle kunstgressbanen.

Dette er den første banen i Norden hvor denne prosessen er brukt. Også gammel sand blir gjenbrukt i ny bane.

Teie Idrettspark kan være stolte av å være en del av fremtidens løsning for å eliminere de miljømessige skadene fra kunstgressbaner fulle av gummigranulat. Det har resultert i et idrettsanlegg som vil gå inn i historiebøkene. Et idrettsanlegg som nå vekker nasjonal interesse.

«Vi er veldig, veldig godt fornøyd. Vi har hatt dialog med alle lag og de sier seg strålende fornøyd med de nye banene. Spillerne på G19-laget ønsker nå å benytte de nye banene fremfor den tredje av banene vi benytter, som har innfyll av gummigranulat.

Det samme gjelder seniorlagene på både dame og herresiden. De er veldig godt fornøyd og har alle treninger på det nye kunstgresset med knuste olivenkjerner som innfyll.» Christian Kolstad, leder for fotballgruppen i Teie.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med Teie IF for å se og teste banen.